(55 נמצאו תוצאות)
שמואל נאומבורג
… הכנסת רו נוטר-דאם דה נצרת בצרפת, ולאחר מכן נשכר כפרופסור למוסיקה ליטורגית בבית המדרש הרבני של צרפת. עם תמיכתו של ז'אק … ניסה נאומבורג לחדש את התפילה בבית הכנסת דרך רפורמה רצינית במוסיקה ליטורגית. למטרה זו, הוא פרסם את שני הכרכים הראשונים …
דוד נובקובסקי
… הוא ארגן והפיק קונצרטים ציבוריים מצליחים רבים של הלחנותיו למוסיקה ליטורגית ופרה-ליטורגית עם ליווי כלי. בעקבות הפרוייקט השתנה … בתפילה. מלבד עבודתו בבית הכנסת ברודי, נובקובסקי גם לימוד מוסיקה במספר בתי ספר למוסיקה מקומיים, ולאחר מכן הפך לפרופסור …
הוגו אדלר
… מסצ'וסטס, משנת 1940 ועד למותו בשנת 1955. בשהותו בארה''ב כתב מוסיקה לתפילות שלמות, יצירות קצרות רבות, ועוד כמה קנטטות על נושאים יהודיים כדוגמת ''נח'' (1949). אדלר החליף הרבה מן המוסיקה הליטורגית של המאה ה19 בעיבודים חדשים ששיקפו סגנונות מוסיקליים …
אלכסנדר א. קריין
… החל להיות מאד מעורב בפעילויות של השלוחה המוסקבאית של החברה למוסיקה יהודית עממית. קריין, כמו חברים אחרים באותה חברה, חיפש … באימפרוביזציות מלודיות ומקצבים רצ'יטטיביים שמצא במוזיקה הליטורגית המזרח אירופאית כדי להחדיר ליצירותיו אופי יהודי … ביותר מתקופה זו היתה הבלט לאורנציה . לביוגרפיה נוספת במוסיקה ג'ודאיקה (אנגלית) - לחץ כאן … מלחין … מלחין … בלט … …
יהושע וייסר (פילדווסר)
… של מלודיות חסידיות, מוסיקת ליווי ושפע של מאמרים הדנים במוסיקה ליטורגית יהודית וחזנות אמריקאית. יהושע וייסר נפטר בשנת …
היינריך שליט
… משרות כנגן עוגב בבתי כנסת במספר ערים. כמלחין, שליט כתב מוסיקה קאמרית, מוסיקה לתזמורת ולפסנתר, ביחד עם שירים. הוא השתמש בשירה עברית עבור כמה מהלחנותיו, והלחין מוסיקה ליטורגית יהודית. מקורות: נולמן, מייסי. ''שליט, היינריך''. …
לייבלה ולדמן
… באתר Yiddish Music (אנגלית) - לחץ כאן … חזן … חזן … מוסיקה ליטורגית … שירים עממיים בידייש … לייבלה ולדמן …
רפאל שכטר
… מלחמת העולם הראשונה, עבר לברנו, שם החל את לימודיו הרשמיים במוסיקה. הוא המשיך בלימודיו בקונסרבטוריון למוסיקה בפראג, שם קיבל תואר בניצוח והלחנה, ופסנתר במאסטר … קארל ורבה מקהלת בנים, וזיגמונד סובאק מקהלה המתמחה במוסיקה ליטורגית יהודית, שירי עם ביידיש ומוסיקה פלשתינית חדשה. …
יששכר מירון - מיכרובסקי
… כבוד מטעם מועצת החזנים של ארה'ב על תרומתו הרבה למוזיקה הליטורגית היהודית. גם הקנטטה שלו 'שירה של אסתר' (ליברית של …
פאול בן חיים
… עליית הפשיזם. היה הפורה ביותר מבין 'האבות המייסדים' של המוסיקה האמנותית הישראלית (אולי פרט למארק לברי), וכתב מעל 250 … בין יצירותיו החשובות האחרות של בן-חיים ניתן למנות את 'קנטטה ליטורגית' (1949), 'סונטה' (פסנתר, 1954), עיבודו ל'התקווה', … … מלחין, מנצח מורה ופסנתרן ישראלי … 11807 … דור ראשון … מוסיקה אמנותית ישראלית … התזמורת הפילהרמונית הישראלית … …