(26 נמצאו תוצאות)
מרק לברי
… הנראה, יצירתו הידועה ביותר, אשר מייצגת את הופעת הסגנון הים-תיכוני של מוסיקה ישראלית עממית מוקדמת ומוסיקאים אמנותיים, …
איתן אביצור
… בירושלים ב-1941. הוא החל את דרכו המוזקלית כמנצח הרכבים בתיכונים וכמלחין. את השכלתו האקדמית השלים באקדמיה למוזיקה על …
דודו ברק
… לרחביה. ולעירוב הזה עם העדות יש השפעה על כתיבתו ללחנים 'ים-תיכוניים' . חלק משיריו הפכו מקור ל'מטבעות לשון'. כך למשל … ללחנים לועזיים. המעניין הוא שהוא כותב בעיקר ללחנים 'ים תיכוניים', יש לו תמלילים ללחנים יווניים, מרוקאיים, תורכיים, …
יוסף הדר
… דניאל סמבורסקי, והוא החל גם ללמוד נגינה בכינור. את לימודיו התיכוניים עשה בבית-הספר התיכון 'אהל-שם' שם לימד אחר כך מוזיקה … שהיה מכוון פסנתרים מפורסם באותם ימים. בתום לימודיו התיכוניים התנדב לחטיבת הנוטרים בגליל. במלחמת השחרור השתתף …
נחום - נחצ'ה היימן
… 'ריח תפוח אודם שני' ו'מגדים'. מספר משיריו נקראים 'שירים ים תיכוניים'. המיוחד בהם הוא הקצב של 7/8. אחד מהשירים הללו הוא … אחד השירים המוכרים והחשובים של היימן, גם הוא בקצב ים-תיכוני אבל מורכב יותר הוא 'ארץ שבעת המינים' (למילים של דודו …
פאול בן חיים
… גישה צרפתית 'אוריינטליסטית', ביטא את רוח הזמן – 'הסגנון הים תיכוני'. בן-חיים בחר שלא לסטות הרחק מן הרפרטואר התזמורתי … אמנותית ישראלית … התזמורת הפילהרמונית הישראלית … סגנון ים תיכוני … ברכה צפירה … יהואש הירשברג … תל אביב … פאול בן חיים …
חיים (היינץ) אלכסנדר
… הראשונות הן בעלות אופי רומנטי. בראשית דרכו כתב בסגנון ים-תיכוני המאופיין בכרומטיות מודאלית. דוגמא טובה לכך היא יצירתו …
צבי אבני
… עם אבל ארליך , פאול בן-חיים ו מרדכי סתר, חיקה את הסגנון הים תיכוני, וכתב את יצירתו השנונה והעליזה קפריצ'יו (פסנתר, … תכופות היא יצירה מזמורי תהלים (1967), הנוטה לסגנון הים-תיכוני. עבודותיו המרכזיות כוללות כ-15 יצירות לתזמורת, 10 …
מנחם אבידום
… תימניים וספרדיים בביצועה. אבידום היה אחד ממנהיגי הסגנון הים-תיכוני אשר בא לידי ביטוי ביצירות כמו שלושת הסימפוניות … שלו: פולק סימפוניה (1945-1958), דויד (1949) וסימפוניה ים-תיכונית (1951). … מלחין ישראלי … 11807 … סגנון ים תיכוני … מוסיקה אמנותית ישראלית … ברכה צפירה … אקו … …
אלכסנדר אוריה בוסקוביץ'
… בוסקוביץ' לסגנון מקומי ייחודי אשר ישלב בין מסורת מערבית וים תיכונית תוך דגש על מודוסים, צורות, טקסטורות, מקצבים ותזמורים …