מוסיקה לבית הכנסת בתקופת הבארוק III - עליון מליץ ומשטין

Adler, Israel, ed. Liner notes for Synagogal Music in the Baroque - Vol. 3 - Hosha'na Raba in Casale Monferrato, Anthology of Musical Traditions in Israel, Vol. 9 1st edition. Austrian Broadcasting Corporation (ORF), The Jewish Music Research Centre, the Hebrew University of Jerusalem AMTI CD 9601, 1996, 1 compact disc.

הושענא רבא בקסאלי מונפראטו, 1733. טקס מוסיקלי לשלושה קולות, מיתרים, אבובים, חצוצרות ובאסו קונטינואו, מאת מלחינים אלמונים.
בתקליטור שירה ליטורגית, פתיחות תזמורתיות, אינטרלודים, והקנטטה-קואזי-אורטוריו "עליון, מליץ ומשטין" (ליברטו מאת ש. ח. ירח)
הקלטה של שירות השידור האוסטרי (ORF) מקונצרט שהתקיים באולם-מוצרט בקונצרטהאוס של וינה, במסגרת Wiener Festwochen 1995, בששה ביוני 1995, בסיועם של ידידי האוניברסיטה העברית באוסטריה וקרן הזכרון לנח גרינברג.
מבצעים: קפלה סווריה (מנהל אמנותי פל נמת); המקהלה הקאמרית ההונגרית (מנצח: מתיאס אונטל); אריס כריסטופליס, סופרן; לואיג'י פטרוני, טנור; אנדראה מרטין, בריטון; אבנר איתי, מנצח.
עיבודים מוסיקליים ומימוש הבס הממוספר נעשו על ידי ישראל אדלר.
מצורפת חוברת עם הסברים בעברית, אנגלית וגרמנית, וטקסטים עבריים עם תרגום לאנגלית ולגרמנית.
נושא הקנטטה "עליון מליץ ומשטין" הוא מענייני דיומא של הושענא רבה, דהיינו יום הדין של האדם לפני הקדוש ברוך הוא. הנפשות הפועלות (כולם קולות גברים) - עליון, מליץ (או סניגור) ומסטין (או קטיגור) - מבצעים את תפקידיהם ברצף של רצ'יטטיבים, אריות, דואטו ובסופה של היצירה מקהלת סיום עליזה.

להאזנה לאלבום באתר הספריה הלאומית.

ניתן גם להאזין לאלבום באפל מיוזיק או להוריד מאמזון כקובץ mp3.

דוגמאות סאונד

Synagogue Music in the Baroque Vol. 3 - Dio, Clemenza e Rigore