פרץ אליהו נולד בדגסטן. הוא בילה שם את ילדותו ואת שנות בגרותו המוקדמות, במהלכן ערך מחקר אתנוגרפי על המסורות המוזיקליות של יהודי ההרים הנמצאים במזרח הקווקז. בשנת 1989 עלה לישראל. לאחר מספר שנים הפך לראש קורס תיאוריה בבית הספר האתני, לשעבר חלק מאוניברסיטת בר-אילן, ולימד במרכז למוזיקה מן המזרח בשכונת מוסררה, ירושלים. בשנת 2007 הקים את המחלקה למוזיקה קלאסית מזרח תיכונית במכללה, ושנה לאחר מכן הקים את התזמורת למוזיקה אתנית, תחת המחלקה למוזיקת עולם.
בנוסף להוראה, אליהו הוא מלחין ומוזיקאי שמנגן על טאר. הטאר הוא כלי מיתר ארוך צוואר שמקורו באיראן, אך ניתן למצוא אותו גם באפגניסטן, גאורגיה, אזרבייג'ן ומדינות נוספות. הוא חיבר מוזיקה מקורית לטאר סולו ולהרכבי מוזיקה קטנים, וכן מוזיקה לבלט, תיאטרון וקולנוע. תזמורות מוזיקה קלאסית בדגסטן ובישראל ניגנו את יצירותיו, המבוססות על המוזיקה הקלאסית שהתפתחה במהלך מאות שנים בפרס, אזרבייג'ן, טורקיה ומרכז אסיה. אליהו כתב גם יצירה מוזיקלית שהוכרזה על ידי עיתונאים שונים כ"אופרה המזרחית הראשונה" (וסרמן, 448). בשנת 2009 קיבל אליהו את פרס ראש הממשלה למלחינים במוזיקה אמנותית.
מקור:
וסרמן, סימונה. “חדשנות מוזיקלית ומיסוד בשדה המוזיקה המזרחית האמנותית בישראל.” מוזיקה בישראל (קובץ בעריכת מיכאל וולפה, גדעון כ"ץ, טוביה פרילינג): מכון בן גוריון לחקר ישראל והציונות, אוניברסיטת בן גוריון בנגב, 432-471, 2014.