אחד המקורות החשובים ביותר לחקר השיר העממי בלדינו של יהודי המזרח. אוסף זה, שנוצר ע"י המלחין וחוקר הפולקלור היהודי, יליד תורכיה, אלברטו חמזי (1898-1975) לפני מלחמת העולם השניה, נותר בלתי ערוך עד לפרסומו המדעי ע"H המרכז לחקר המוסיקה היהודית. בספר 170 כותרים ו66 רישומים מוסיקליים עם וריאנטים מוסיקלים וטקסטואליים רבים המייצגים מגוון רחב של סגנונות. עוד בספר מחקרים מקיפים על סוגות שירי לדינו המיוצגות בספר, מאת צוות חוקרים חשוב מספרד ומארה"ב. 470 עמודים, 21x27 ס"מ, כריכה קשה.
הקלטה זו מציגה אילתורי סולו כליים מסורתיים המנוגנים בידי מוסיקאים ערביים ויהודיים בישראל. כל התקאסים (ריבוי של תקסים, סוגת האילתור הכלי במזרח התיכון), למעט אחד, הם בסגנון העירוני המרכזי. סגנון זה, אף כי אפשר למצאו בכל ארצות המזרח התיכון, נוצר בעיקרו כתוצאה של מגמות מוסיקאליות הרווחות במצרים ובאמצעי התקשורת בארצות ערב. לקלטת מצורפת חוברת הסברים בעברית, ערבית ואנגלית.
סקירה קצרה על פועלם של כמה מוזיקאים יוצאי מרכז אירופה בסוף שנות ה1930, ביניהם: הכנר ברוניסלב הוברמן, שהקים את התזמורת הפילהרמונית בתל אביב, והכנר אמיל האוזר, שהקים את רביעיית בודפשט הראשונה.
המאמר מבוסס על פרק בעבודת הגמר למוסמך (2000) של המחברת, על שיריהם של צדיק וקאזיס. המאמר עוסק בשירי-זמר, שירי דוגמה וקונטרפקטה ובהתאמת שירי זמר לשירי דוגמה דרך זיקות צורניות, לשוניות וזיקות של תוכן, וכל אלה כביטוי לקשרים תרבותיים בין היהודים הספרדים לבין סביבתם הלא-יהודית בשאלוניקי של תחילת המאה ה20.
מיצירותיו ועיבודיו של שלמה רביץ וגדולי החזנים. בספר שלושה שערים: א) מפעולות "בילו" וערכי בית-הכנסת בשטחי חינוך שונים.--ב) "ישראל בנגוני מועדיו" (פרקים בנגינה העברית).--ג) לחנים ויצירות בחזנות.
כרך ראשון: שבת וראש-חודש, שלוש רגלים; כרך שני: סליחות, ימים נוראים, תשעה באב ונספחות.
עבודת גמר לשם קבלת תואר מוסמך בהדרכת פרופ' אליהו שלייפר.
כותר באנגלית: Contemporary cantillation of the book of Esther according to the Ashkenazi custom in Israel