המלחין והכנר העיראקי סאלח אל כוויתי נולד בכווית ונלקח לעיראק כשהיה בן 17. הוא ניגן בכינור, שר, הלחין, וזכה לפרסום מוסיקלי נרחב בעיראק יחד עם אחיו דאוד, שניגן בעוד.
האחים היגרו לישראל בשנת 1951. לאחר ההגירה מעירק, שמותיהם נשכחו במכוון, ושיריהם החלו להיקרא ''עממיים'' או יוחסו למוסיקאים אחרים. בישראל, הם המשיכו בפעילותם המוסיקלית ע''י הופעות בתכנית רדיו שבועית שם ניגנו ושרו, וכן דרך הופעות עם התזמורת הערבית של קול ישראל (רשות השידור הישראלית).
יוסף הדר היה מהמלחינים "הצברים" שתרמו תרומה משמעית לזמר הישראלי במיוחד בשנות החמישים. בין שיריו המפורסמים :ערב של שושנים, תפוח חינני, שיר הנוקדים, לבב אנוש ועוד.
יאן פירס (שם לידה: יעקב פינחס פרלמוט) נולד בעיר ניו יורק בשנת 1904.
כלי הנגינה הראשון של פירס היה כינור - הוא החל את קריירת הביצוע שלו ככנר עבור להקת ריקוד בניו יורק. בשנת 1933, הוא קיבל הצעה לחוזה ארוך טווח כזמר ברדיו סיטי מיוזיק הול, ניו יורק. החשיפה אותה קיבל מתכניות רדיו רגילות של הופעות הרדיו סיטי מיוזיק הול, זיכו אותו בהכרה כמבצע מחונן של שירים קלאסיים ואריות אופראיות.
נולד בטרניאני (כיום אוקראינה). למד בווינה וזאגרב (1928-1932), היה זמר אופרה והופיע ברחבי אירופה. היגר לארה''ב בשנת 1955, שם לימד קול באוניברסיטת אינדיאנה. רותמולר הלחין מוסיקה קאמרית ומקהלתית, ושירים ספרדיים ואשכנזיים. על פי אליוט קאהן, רותמולר התייחס ל20 מהלחנותיו כמוסיקה יהודית. כסופר, פרסם את ''The Music of the Jews'' (המוסיקה של היהודים)