אימא אודסה - המוסיקה של אודסה היהודית

הקונצרט שלפניכם, "אימא אודסה", מעלה על נס את הצלילים של בתי הכנסת ושל הרחוב היהודי באודסה של ראשית המאה ה-20.

הקונצרט התקיים ביום ראשון, 25 במרץ 2018 , ט' בניסן תשע"ח, באולם וייז, האוניברסיטה העברית בירושלים, קמפוס אדמונד ג' ספרא, גבעת רם.

בהשתתפות:

החזן עזי שוורץ (בית הכנסת פארק אווניו, ניו יורק)

הזמרת וירה לוזינסקי

המקהלה הקאמרית שליד האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים

מנצח: סטנלי ספרבר

פסנתר ועוגב: ריימונד גולדשטיין

ניהול אמנותי: ענת רובינשטיין

הפקה: פרופ' אדוין סרוסי ופרופ' אליהו שלייפר

צילום: דימה נוף

הקלטה: אבי אלבז

קונצרט זה הוא פרי יזמה של דעת המקום המרכז לחקר תרבויות מקום בעולם היהודי המודרני – והמרכז לחקר המוסיקה היהודית באוניברסיטה העברית בירושלים. מקורו בעבודת המחקר של ענת רובינשטיין על המוזיקה של בית הכנסת הברודי ואודסה ופועלו של החזן פנחס מינקובסקי. מחקרה הורחב לעיון תרבות המוזיקה של היהודים באודסה בכללותם ובעקבות זאת הועלה הרעיון לתרגם כמה מממצאי המחקר לקונצרט.

לתוכניית הקונצרט עם הפרטים המלאים (20 עמודים) ולסיפור הרקע של אודסה שהוליד את הקונצרט המיוחד הזה, לחצו כאן.

AddToAny