הניגון החסידי בפי החסידים

Mazor, Yaakov, editor. The Hasidic Niggun as Sung by the Hasidim, Anthology of Music Traditions in Israel vol. 17, 1st edition. The Jewish Music Research Centre, The Hebrew University of Jerusalem AMTI 0402, 2004, 2 compact discs.

מכיל ניגונים מתוך מגוון של ז'אנרים ושל שושלות חסידיות, מושרים בפי סולן או קבוצה (מקהלה או קהל), לעתים בליווי כלים. הניגונים לקוחים מאירועים שונים בלוח השנה ובמחזור החיים: ניגוני שבת, חגים, זמירות, טיש, חתונה, ריקוד, דבקות, מארש, ואלס וכו'.

רוב הקטעים הוקלטו בירושלים ובני ברק, אחרים בכפר חב"ד, ברחובות ואחד בארה"ב.

כל הניגונים נלקחו מהקלטות שנעשו החל מ1961 ושמורות באוסף ארכיון הצליל הלאומי (הפונותיקה) שבבית הספרים הלאומי והאוניברסיטאי בירושלים.

בצד מספר ניגונים פאן-חסידיים, מיוצגות בתקליטור זה הקהילות החסידיות הבאות: לובביץ', ויז'ניץ, קרלין (רוב הרפרטואר); בובוב, בויאן, סלונים, ספינקא, צאנז, קרטשניף, תולדות אהרן (מספר דוגמאות); אמשינוב, ביאלה, גור, וורקה, לעלוב, מוז'יץ, פוריסוב, שומרי אמונים ואחרים (דוגמאות בודדות).

ניתן גם להזמין אלבום זה באמזון.

Sound Examples

The Hasidic Niggun as Sung by the Hasidim